Окрошка с Квас – лятна супа

Окрошка с Квас. Предлагаме ви една лесна и вкусна рецепта за лятна студена супа. Приготовлението е бързо, а резултатът е чудесен. Можете да си я забъркате за няколко минутки и обядът е осигурен. Опитайте този свеж вкус, постигнат едва с няколко простички съставки. Необходими продукти за окрошка с квас:  Хлебен квас – 1,5 л. Сварени картофи – около 500 гр. Колбас (варен или варено-пушен) – 250-300 гр. Сварено яйце – 3 бр. Репички – около 200 гр.  Зелени подправки на вкус – копър, магданоз, лук  Заквасена сметана – 350-400 гр.  Пресни краставички – 300 гр. Пресни чушки – 2-3 бр. Сол и пипер на вкус Времето за приготовление е около 25-30 минутки.  Приготовление:  Ако предварително нямаме готови сварени картофи – сваряваме ги с обелката. След което охлаждаме и почистваме. Ако вече имаме сварени картофи – направо минаваме на нарязването им на кубчета. Нарязваме на кубчета и избраният колбас, сварените яйца и краставичките. Репичките можем да нарежем на тънки кръгчета или резанки. По същият начин постъпваме и с чушките. Наситняваме и зелените подправки, ако има такива.  Смесваме картофите, колбаса, яйцата, репичките, чушките и краставичките. Слагаме сол и пипер и разпределяме в чиниите. Заливаме с квас и поръсваме със зелените подправки. Сервираме охладена и добавяме сметана.  Добър апетит!