Сезонен косопад – що е то? Обилният косопад се е превърнал в огромен проблем сред много мъже и жени. Той може да се причини от редица причини от неправилно хранене до постоянен стрес. Но сред всичко това особено място заема сезонният косопад, който много често е провокиран от цял компекс негативни фактори, които смяната на сезоните води след себе си. Как да проверим дали сме станали жертва на този сезонен косопад? Много просто. виж повече…
(0)

Какво всъщност знаем за Омега-3 мастните киселини? В последно време един от най-дискутираните въпроси в сферата на медицината се отнася за важността на Омега-3 мастните киселини за човешкия организъм.  виж повече…
(0)

Някои от нас са чували за мумио. Едни са наясно какво точно представлява то и се възползват от това знание. Други имат бегла представа какво представлява. А трети го чуват за пръв път сега.  Мумио е един изключително интересен природен феномен. И до ден днешен не е на 100% изяснено как точно се образува. Това е богат органично-минерален комплекс с природен произход. В състава му присъстват повече от 85 необходими на човека минерали и микроелементи. виж повече…
(0)

Окрошка с Квас. Предлагаме ви една лесна и вкусна рецепта за лятна студена супа. Приготовлението е бързо, а резултатът е чудесен. Можете да си я забъркате за няколко минутки и обядът е осигурен. Опитайте този свеж вкус, постигнат едва с няколко простички съставки. виж повече…
(0)

Квас. Това е една вкусна напитка с интересно название. Представлява слабоалкохолна, почти безалкохолна, напитка, която се получава следствие на ферментация на млечна или хлебна закваска. Ръженият квас, специално, се получава следствие на ферментацията на хлебна закваска. Тази напитка се е приготвяла по традиция от славянските народи и въпреки, че по международна класификация спада към категорията “Пиво”, в Русия тя се счита за отделна напитка. виж повече…
(0)

Окрошка – традиционно руско блюдо от националната кухня с любопитно наименование. Представлява вид студена супа. Името и произлиза от глагола “крошить”, което означава накълцване на нещо на ситно. Рецептите за тези вкусни студени супи се появяват още през 18 век.  виж повече…
(0)

Баобаб на прах е нещо както познато, така и непознато. Като чуем самата дума “баобаб” и веднага се сещаме за вековното дърво-великан насред саваната с неговите причудливи форми. Но неговата изключителност не е само външна. Оказва се, че същността на самия баобаб е толкова разнообразно-полезна, че може да се сравни с картина от модерното изкуство – има от всичко и по много.  виж повече…
(0)

Чували сме за рецептата за Френска селска торта. Тя е изключително вкусна и се харесва на всички. Изисква няколко простички съставки, свободно време и малко фантазия.  Тъй като всяка домакиня цени времето си, ние ви предлагаме една по-лесна и бърза алтернатива за направата на тази вкусна Френска селска торта. Спестяваме от времето, но не и от качеството.  виж повече…
(0)

Дроб от треска? Мнозина са чували името или познават този екзотичен продукт, наречен дроб от треска. Какво всъщност знаем за него?  Чували сме за полезните свойства на този рибен продукт. И до сега той заема почетно място на празничната трапеза. Не само заради високо ценените си вкусови качества, но и заради множеството полезни свойства, които притежава.  виж повече…
(0)

Витамини! Кой не е чувал за тях? Лятото дойде, а заедно с него дойде и времето на свежите плодове и зеленчуци. Време е да се насладим на най-вкусните и полезни природни дарове, а природата е щедра към нас. Особено през този сезон. А ако тези растителни чудеса са отгледани без химикали, в домашни условия, в собствената градинка или донесени от село – цена нямат. виж повече…
(0)