Лесна Френска Селска Торта

Чували сме за рецептата за Френска селска торта. Тя е изключително вкусна и се харесва на всички. Изисква няколко простички съставки, свободно време и малко фантазия.  Тъй като всяка домакиня цени времето си, ние ви предлагаме една по-лесна и бърза алтернатива за направата на тази вкусна Френска селска торта. Спестяваме от времето, но не и от качеството.  В нашата рецепта ще използваме готови блатове, с които ще направим вкусна Френска селска торта. Необходими съставки: За крема е необходимо:  500 гр. цедено кисело мляко 400 гр. заквасена сметана 1/2 ч.ч. пудра захар (можем да си направим в домашни условия от кафява захар) 1 ванилия Ще са ни необходими още:  1 бурканче сладко – от черни боровинки, къпини – по избор 200-250 гр. смлени орехи за поръсване И разбира се пакет готови блатове за торта Медовик Започваме с приготовлението на крема. Вземаме заквасената сметана и цеденото мляко и ги смесваме с пудрата захар. Добавяме ванилията и разбъркваме хубавичко, може и с миксер. Това е! Кремът е готов и сме готови да сглобим нашата вкусна торта.  Избираме подходящ съд, в който ще сглобяваме нашата торта и слагаме първият блат. Намазваме го с крема, след което го поръсваме със смлените орехи и няколко лъжички от сладкото. След което поставяме върху него следващият блат и продължаваме с намазването и поръсването докато блатовете и кремът свършат. Можете да си оставите малко крем за намазване отстрани на тортата.  Последният, най-горен блат, декорираме с крем и го поръсваме обилно със смлените орехи. След като нашата торта е готова, я прибираме в хладилник за няколко часа (3-4 часа са достатъчни, за да се напоят хубаво блатовете, но може да я оставите и за през нощта). Преди сервиране може да поръсите тортата с още орехи.   Остава само да оберете овациите за този вкусен сладкиш и разбира се да се почерпите с него. Добър апетит!    

Вашият коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.