Амарант органик – насипно. Култивиран от ацтеките още преди 8,000 години и все още растящ основно в Перу. Един от най-важните белези на това мъничко зрънце е, че то не съдържа глутен. Когато се смели на брашно, става с цвят на слонова кост. Една от причините амарантът да заема подобаващо място при зърнените храни е богатият му хранителен състав. Той е богат на минерали, например калций, желязо, фосфор и каротеноиди, повече от останалите зеленчуци. Зрънцата амарант съдържат 8% естествени мазнини, по-голямата част от които са ненаситени. Пълноценните растителни белтъчини в амаранта са концентрирани така, както в никоя друга зърнена култура. Изключително богат на фибри, желязо и калций. Приготовлението му е лесно – също както и много други видове зърнени храни се вари в съотношение 1 част амарант : 2,5 части вода. Необходимо време за сваряване – приблизително 15-25 минути.
Произход: „Евразия Трейдинг“ ЕООД