Арменско бяло вино Праскова – полусладко 750 мл.
Арменско бяло вино праскова е едно невероятно плодово удоволствие, с фин аромат на праскови и изискан плодов завършек. Алкохолното му съдържание е 12%. Полусладкое и е подходящо, както за обедно или вечерно меню, така и за следобедните сладки удоволствия. Може да се включи също и в рецептите на различни сладки вдъхновения и солени изкушения, така както и в сосове и дипове.
Арменските бели полусладки вина се ползват с успех не само сред местните жители, но и сред всички любители на качествените вина. Белите полусладки вина се правят от няколко сорта грозде. Това са сортовете Кангун, Воскеат, Мсхали, Ркацители, Бананц, Гарандмак, Шардоне, Чилар, Мускат Ереванский, които растат в Араратската долина, Арагацотнската, Вайоцдзорската, Котайкската и Иджеванската области. Независимо от това, че летата в Армения са горещи, гроздето поема всички необходими органолептически характеристики, които по същество отличават арменскитре бели полусладки вина от всички останали спиртни напитки. Вината могат да се произвеждат както от един сорт, така и в различни купажи с различни сортове грозде. Стандартная крепость на такива вина като цяло е 10-14 градуса, а захарността – 3-8%.
Вкусът на бялото полусладко арменско вино се различава по своите свежи и хармонични нотки от букета и със своята лека и деликатна сладост оставя приятно усещане и вкус. Ароматът е с богати оттенъци на цветя, плодове и цитруси. Тези видове вина притежават красив сламено-златист цвят. Местните жители доста високо ценят бялото полусладко вино и то се ползва с особена популярност по време на различни празници и празнични трапези. Това арменско бяло вино се съчетава прекрасно с блюда от бяло месо, сьомга, сирена и изискани десерти.
Прието е това вино да се охлажда до температура 10-12 градуса, след което може да се поднася. Бялото арменско полусладко вино това е старинна традиция и същевременно събрана арменската култура, и всичко това само в една напитка.
Станете ни приятели ТУК