Арменско червено вино Малина – полусладко 750 мл.
Арменско червено вино Малина е едно невероятно плодово удоволствие, с фин малинов аромат и изискан плодов завършек. Алкохолното му съдържание е 12%. Полусладкое и е подходящо, както за обедно или вечерно меню, така и за следобедните сладки удоволствия. Може да се включи, също и в рецептите на различни сладки вдъхновения и солени изкушения, така както и в сосове и дипове.
Арменските червени полусладки вина са особено популярни сред ценителите на спиртни напитки подари причината, че притежават уникални вкусови характеристики. Те се правят от сортовете грозде Саперави, Арени Нуар, Ахтанак, Кахет, Сев Хагог, които се отглеждат в Арташатския, Араратския, Ехегнадзорския, Вайоцдзорския и други региони в Армения. Арменското червено полусладко вино отлежава в продължение на 6 месеца в големи контейнери от неръждаема стомана и в резултат на което се получава приятна и лека напитка. Обикновено алкохолният градус на такива вина варира между 9 и 12,4 градуса, а захарността – 5-7%.
Вкусът на арменското червено полусладко вино е хармоничен и свеж, с умерена киселинност и мекота, които оставят леко тръпчив вкус. Виното притежава наситен аромат с акцент на свежо грозде, малина и черна боровинка, цветът е тъмно червен. Специалистите твърдят, че този вид червени вина се съчетават идеално с месни блюда, особено е подходящо за агнешко месо, както и със зрели пикантни сирена.
Препоръчва се това вино да се сервира със средна температура 14-16 градуса, тъй като по този начин напитката разкрива своите уникални вкусово-ароматни свойства. В умерени количества червените полусладки вина на Армения са полезни за здравето, поради което месните жители отдавна са направили тази напитка част от своето ежедневно хранене.
Станете ни приятели ТУК