Пригответе любимият сладкиш бързо и лесно. Опитайте блатове за торта „Наполеон“ и провокирайте въображението си за нови рецепти.
С помощта на тези готови блатове ще се подготвите подобаващо угощение за всеки повод и празник. За ваше улеснение предлагаме и 2 оригинални рецепти за крем, удачни при приготвянето на торта с блатовете Наполеон.
Рецепти за кремове:
Варен крем: Необходими са 2 яйца, 2.5 с.л. брашно, 500 мл. прясно мляко, 60 гр. краве масло, 1 ч.ч. захар, 200 гр. кондензирано мляко.
Яйцата се разбиват със захарта, след което се добавят брашното и млякото и се разбърква добре. Сместа се поставя на водна баня и се бърка постоянно докато се сгъсти, след което се охлажда. Към кравето масло(със стайна температура) на малки порции се добавя сместа, като постоянно се разбърква/разбива. Добавя се кондензираното мляко и се разбърква пак.
Маслен крем: Необходими са 200 гр краве масло и бурканче кондензирано мляко. Маслото се реже на кубчета и се размесва с помощта на миксер на ниски обороти, след това се разбива на висока скорост, като постепенно се добавя кондензираното мляко. По желание, накрая може да добавите ванилия, коняк, смлени бадеми или орехи, какао на прах.
Състав: пшенично брашно, маргарин, сол, лецитин, лимонена киселина, куркума.
Производител: МЕРСИ ЛТД – Украйна
Енергийна стойност на 100 гр. – 525 kcal