Червено Полусухо Вино Пиросмани Marani 750 мл.
Пиросмани е червено природно полу-сухо вино, доста рядък случай на полу-сухо вино. Произвежда се от 1981 година по строга технология от сорта грозде Саперави, който се отглежда в Източна Грузия, в региона Кахетия. Виното Пиросмани е един от най-известните образци на Грузинското виноделие. Преимуществата на тази напитка се състоят в съчетанието на качествена суровина и традиционна методика на приготовление.
Това меко и фино вино притежава богат плодов аромат, както и балансиран и хармоничен вкус. Виното Пиросмани червено полу-сухо има наситен и дълбок тъмночервен цвят с леки виолетови оттенъци. Напитката има уникален вкус, в който се отличава вкусовият букет от нотки на черна боровинка и череша.
Захарността на виното варира от 1,5 до 2,5 г/дм3, а алкохолният градус е 12,5 об. Вино Пиросмани червено полу-сухо подхожда идеално за ежедневна употреба, много добре се съчетава с месни ястия, както и с различни видове сирена.
Червено Вино Пиросмани полу-сухо се препоръчва да се сервира охладено до температура от 14-16 градуса.
Грузинското Пиросмани червено е получило своето название в чест на знаменития художник-примитивист Нико Пиросмани, който е живял и творил през XIX век. Това вино само по себе си се явява своеобразно произведение на изкуството.
Произход: АО „Telavi Wine Cellar“, Грузия