Кулинарен Шоколад Гайо 500 гр.
„Гайо“ Кулинарен шоколад е един невероятен натурален шоколад, създаден единствено от специално подбрани сортове какаови зърна, внимателно изпечени и смляни на какаова маса. Съдържа също натурално какаово масло и сурова тръстикова захар. Какаовото съдържание е минимум 50%.
Гайо кулинарен шоколад не съдържа соев лецитин, глутен, животински продукти, ГМО. Този „Гайо“ кулинарен шоколад може да бъде използван за направата на много видове домашни шоколадови бонбони с пълнеж и без. Вариантите са безброй спопред вкуса и предпочитанието.
Полезните свойства на какаовото масло са множество. Още през 17 век са описани полезните свойства на шоколада, д-р Хенри Сруб установил, че хранителната ценност на 30 грама шоколад може да замени 453,6 грама месо. Благодарение на какаовото масло, какаото има свойството да повишава нивото на антиоксидантите в кръвта. Тяхнто количество в какаото е в пъти по-голямо отколкото в зеленият чай или червеното вино. Самото какаово масло се извлича от смлените какаови зърна чрез пресоването им.
Употребата на какаото спомага стабилизирането на кръвното налягане и подобрява работата на кръвоносните съдове. Алкалоидът теобромин, който се съдържа в него стомулира сърдечно-съдовата дейност и подобрява състоянието на бронхите. Японски учени твърдят, че са открили още едно полезно свойство – употребата на какао препятства развитието на кариеси. Звучи чудесно, нали?
Състав: 60% какаови зърна, нерафинирана захар, какаово масло.
Произход: Gaillot Chocolate, Пловдив – България