Млечен Шоколад с Българска Роза Гайо 80гр.
„Гайо“ млечен шоколад с роза е със високо съдържание на какао и е създаден специално за ценителите на това незаменимо удоволствие. В него са вложени най-фините сортове какаови зърна, които са внимателно изпечени. Смляни са на каменна мелница и получената какаова маса е узряла, преди да бъде излята ръчно във формите за шоколад. Гайо млечен шоколад с роза не съдържа соев лецитин, глутен, животински продукти, ГМО.
За създаването на всеки „Гайо“ млечен шоколад са необходми три седмици. В него не са прибавяни лецитини или други излишни мазнини. Съдържа само какаова маса, какаово масло, сухо мляко и нерафинирана захар. Този шоколад съдържа и лек фин аромат на рози, който прекрасно допълва шоколадовата еуфория.
Това е единственият истински шоколад на пазара, който се създава с голямо внимание и любов.
Полезните свойства на какаовото масло са множество. Още през 17 век са описани полезните свойства на шоколада, д-р Хенри Сруб установил, че хранителната ценност на 30 грама шоколад може да замени 453,6 грама месо. Благодарение на какаовото масло, какаото има свойството да повишава нивото на антиоксидантите в кръвта. Тяхнто количество в какаото е в пъти по-голямо отколкото в зеленият чай или червеното вино. Самото какаово масло се извлича от смлените какаови зърна чрез пресоването им.
Употребата на какаото спомага стабилизирането на кръвното налягане и подобрява работата на кръвоносните съдове. Алкалоидът теобромин, който се съдържа в него стомулира сърдечно-съдовата дейност и подобрява състоянието на бронхите. Японски учени твърдят, че са открили още едно полезно свойство – употребата на какао препятства развитието на кариеси. Звучи чудесно, нали?
„Гайо“ млечен шоколад с роза съдържание:
Какаови зърна произход Венецуела, какаово масло, сухо мляко, нерафинирана тръстикова захар, натурален екстракт от роза.
Произход: Gaillot Chocolate, Пловдив – България