Какаова Паста с Лешници Гайо 200гр. Една невероятно вкусна какаово-лешникова паста.
Подходяща е както за мазане на различни палачинки, гофрети и т.н., така и за гарниране на сладкиши и торти . Този уникален течен шоколад е в два варианта, с мляко и без. В него няма никакви палмови мазнини и други подобни. Също така няма и следа от лецитини и никакви други емулагатори. Полезните свойства на какаовото масло са множество. Още през 17 век са описани полезните свойства на шоколада, д-р Хенри Сруб установил, че хранителната ценност на 30 грама шоколад може да замени 453,6 грама месо. Благодарение на какаовото масло, какаото има свойството да повишава нивото на антиоксидантите в кръвта. Тяхнто количество в какаото е в пъти по-голямо отколкото в зеленият чай или червеното вино. Самото какаово масло се извлича от смлените какаови зърна чрез пресоването им. Употребата на какаото спомага стабилизирането на кръвното налягане и подобрява работата на кръвоносните съдове. Алкалоидът теобромин, който се съдържа в него стомулира сърдечно-съдовата дейност и подобрява състоянието на бронхите. Японски учени твърдят, че са открили още едно полезно свойство – употребата на какао препятства развитието на кариеси. Звучи чудесно, нали?
Какаова Паста с Лешници състав: 50% лешници, какао, нерафинирана захар.
Какаова Паста Млечна състав: 50% лешници, какао, нерафинирана захар, сухо мляко.
Произход: Gaillot Chocolate, Пловдив – България