Шоколад Гайо 40 гр.
Това е една прекрасна възможност да опитате от невероятното шоколадово изкушение на Гайо. В него са вложени най-фините сортове какаови зърна, които са внимателно изпечени, смляни и ръчно изляти във формите. Гайо шоколад не съдържа соев лецитин, глутен, животински продукти, ГМО. В състава му не влизат никакви лецитини, подобрители или други мазнини освен какаовата. Това е единственият истински шоколад на пазара, създаден с много внимание и любов.
Полезните свойства на какаовото масло са множество. Още през 17 век са описани полезните свойства на шоколада, д-р Хенри Сруб установил, че хранителната ценност на 30 грама шоколад може да замени 453,6 грама месо. Благодарение на какаовото масло, какаото има свойството да повишава нивото на антиоксидантите в кръвта. Тяхнто количество в какаото е в пъти по-голямо отколкото в зеленият чай или червеното вино. Самото какаово масло се извлича от смлените какаови зърна чрез пресоването им.
Употребата на какаото спомага стабилизирането на кръвното налягане и подобрява работата на кръвоносните съдове. Алкалоидът теобромин, който се съдържа в него стомулира сърдечно-съдовата дейност и подобрява състоянието на бронхите. Японски учени твърдят, че са открили още едно полезно свойство – употребата на какао препятства развитието на кариеси. Звучи чудесно, нали?
Шоколад „Гайо“ съдържание:
Бял млечен шоколад с ванилия: нерафинирана захар, какаово масло, сухо мляко, ванилия.
Млечен шоколад: какаови зърна, нерафинирана захар, какаово масло, сухо мляко, ванилия.
Фин натурален шоколад 70%: какаови зърна от Венецуела и нерафинирана захар.
Произход: Gaillot Chocolate, Пловдив – България