Дроб от Треска Натурален РТ 202 гр.
Невероятно вкусен, натурален деликатесен продукт, подходящ за вашата трапеза. Може да се поднесе както като салата, така и само с препечена филийка.
Треската е един от най-популярните видове риба, а нейният дроб е една от най-търсените консерви. В нея се съдържат около 60% мазнини, които са изключително полезни – полиненаситени омега-3 мастни киселини. Малко други видове консери могат да се сравнят с нея по популярност.
Този продукт се използва широко в традиционната руска кухня, както и в много други кухни по света. Като правило, дроб от треска се приготвя от атлантическата риба треска. В консервиран вид и с добавяне на черен пипер и дафинов лист. Много често се употребява в съчетание с варени картофи или картофено пюре, за приготовлението на различни пастети, салати или сандвичи.
Дроб от треска е естествен източник на рибено масло, като същевременно съдържа и в значителни количества ред незаменими за организма вещества като витамин А, витамин Д, витамин Е, ненаситени мастни киселини, фолиева киселина, белтъчини и йод.
В 100г продукт се съдържат приблизително 1611кДж/386ккал, мазнини 39 гр, в това число ненаситени мастни киселини 8 гр, въглехидрати 0,4 гр, от които захари 0,1 гр, белтъчини 8,5 гр, cол 1 гр.
Произход: Исландия / Латвия