Дроб от треска пушен 190 гр. е невероятно вкусен, натурален деликатесен продукт, подходящ за вашата трапеза.
Приготивление: предварително изчистен суров черен дроб от треска се потапя в солена саламура, след което се пуши в дървото бук.
Продуктът може да се поднесе със салата или на препечена филийка. Също така дроба от треска много си подхожда да се употребява със сварено яйце, с малко нарязан на ситно лук и сол или пипер за вкус. А също така може да се яде директно от консервата, но е хубаво предварително да се постави в хладилник, за да се охлади. Това значително подобрява вкусовите му качества.
Пушеният дроб от треска има по-мек вкус от натуралната му разновидност. На миризма и на вкус няма нищо общо с рибеното масло, по-скоро вкусът му напомня на сардини. Консистенцията на продукта е гладка като пастет. Естествен източник на рибено масло, като същевременно съдържа и в значителни количества ред незаменими за организма вещества като витамин А, витамин Д, витамин Е, фолиева киселина, белтъчини и йод. И е много добър източник на омега 3 мастни киселини.
Производител: Monolith Ltd. – Германия