Закваска за българско кисело мляко – кутията съдържа 10 бр. сашета.
Заквасването на мляко в домашни условия дава възможност за консумацията на чист продукт, който няма да съдържа никакви други добавки и подобрители и ще е с гарантирано съдържание и произход. Заквасването на мляко със закваска на Лаборатории Генезис ви дава гаранция за успех и богато съдържание на култури в крайния продукт. Тази закваска представлява бактериални култури, които са концентрирани в млечна среда, лиофилно изсушени и пакетирани в сашета от трислойно фолио. В съставът им влизат селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми с доказани пробиотични свойства. Закваска за българско кисело мляко е комбинация на изолирани от природни източници и селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми от видовете Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Начин на приготовление на домашно българско кисело мляко:
1. Подварете 1-5 л прясно мляко.
2. Охладете го до температура, около 45°С (или търпимост на допир), да е топло, но не горещо.
3. Разтворете съдържанието на едно саше в малко мляко, до пълното му хомогенизиране.
4. Изсипете закваската в охладеното мляко, при непрекъснато бъркане.
5. Разсипете млякото в съдове по избор и го завийте добре, за да се запази максимално дълго време топлината му.
6. Оставете млякото неподвижно да се закваси за 8 – 10 часа, без да го тръскате или разклащате.
7. Охладете млякото за няколко часа в хладилник преди консумация.
Срок на годност на закваската: 2 години при температура от 0°С до 10° С. 1 година при температура до 20° С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина. Не се допуска съхранение на отворено саше.
Състав: 10 на 9-та степен, живи клетки в грам:
Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.
Опаковка: Кутия с 10 сашета от трислойно фолио по 1 грам. Всяко саше (пакетче) служи за заквасване на 1 до 5 литра мляко.
Производител: Генезис Лаборатории ООД