Закваска за Веган Йогурт – кутията съдържа 10 бр. сашета. Всяко от тях е достатъчно за заквасването на 1л мляко.
Добра новина за веганите, както и за всички, които имат проблем с консумацията на млечни храни или непоносимост към лактоза. Тази закваска за веган йогурт е подходяща и за хората, които спазват стриктно постите. С нейна помощ можете да заквасите почти всички алтернативни растителни млека – соево, от кашу, кокосово и др. Резултатът е веган кисело мляко/йогурт, който на вкус много се доближава до класическото кисело мляко, което освен че активизира функциите на имунната система, спомага и за извеждане на токсините от организма.
Щамовете лактобацили, млечнокисели стрептококи и бифидобактерии, включени в закваската за домашно приготвяне на био веган мляко, проявяват изразен пробиотичен ефект. Тяхното съвместно бактерицидно действие срещу условно-патогенните и патогенни бактерии контролира състава на чревната микрофлора, подобрява храносмилането, снижава риска от хранителни разтройства и спомага за по-добър здравен статус.
Начин на приготовление на веган йогурт:
1. Затоплете 1л ядково или зърнено прясно мляко до температура около 45°С (или търпимост на допир), да е топло, но не горещо.
2. Разтворете съдържанието на едно саше в малко от млякото, до пълното му хомогенизиране.
3. Изсипете закваската в охладеното до около 45°С мляко, при непрекъснато бъркане.
5. Разсипете млякото в съдове по избор и го завийте добре, за да се запази максимално дълго време топлината му.
6. Оставете млякото неподвижно да се закваси за 8 – 10 часа, без да го тръскате или разклащате, при препоръчителна температура 37-39°С.
7. Охладете млякото за няколко часа в хладилникна около 10°С преди консумация.
• Без мляко и лактоза • Без глутен, соя и ядки • Без продукти от животински произход • Без ГМО, консерванти и помощни вещества • Подходящи за деца и възрастни • Подходящи за вегетарианци и вегани
Съхранение на закваската: Крайната дата на годност зависи от правилното съхранение на продукта.
2 години при температура от 0 до 10°С.
1 година при температура до 20 С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина.
Не се допуска съхранение на отворено саше.
Състав: Не по-малко от 10 на 9-та степен, живи клетки в грам:
L. gasseri, L. acidophilus, L. casei sp. rhamnosus, B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis, Str. thermophilus..
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.
Опаковка: Кутии с 10 сашета от трислойно фолио.
Производител:Генезис Лаборатории ООД