Закваска за Кисело Зеле и Ферментирали Туршии 35 л. Сашето е достатъчно за 35 л туршия.
Лактобацилите в тази закваска са концентрирани в растителна среда, която е получена от Био зеленчуци. Закваската не съдържа помощни субстанции, консерванти, генетично модифицирани съставки и хранителни алергени (без лактоза, без глутен, без соя и ядки).
Тази закваска подпомага правилното протичане на млечнокиселата ферментация при приготвяне на кисело зеле и сурови туршии по традиционни рецепти, като също предотвратява развитието на гнилостните процеси. Lactobacillus plantarum играе важна роля при ферментирането на фруктозата и скорбялата в зеленчуците и плодовете, като образува млечна киселина, която помага за потискането на вредната микрофлора.
Lactobacillus plantarum има силно изразени пробиотични свойства и спомага за повишаването на имунитета и устойчивостта на организма срещу инфекции.
Закваската не е приложима за приготвяне на мариновани и стерилизирани зеленчуци!
Начин на употреба: Изсипете съдържанието на пакета в съда със зелето или зеленчуците.
Съхранение на закваската: Препоръчително хладилноо съхранение.
Състав: Lactobacillus plantarum.
Производител: Генезис Лаборатории ООД