Закваска за кисело мляко бифидо – кутията съдържа 10 бр. сашета. Всяко от тях е достатъчно за заквасването на от 1л до 5л мляко.
Заквасването на мляко в домашни условия дава възможност за консумацията на чист продукт, който няма да съдържа никакви други добавки и подобрители и ще е с гарантирано съдържание и произход. Заквасването на мляко със закваска на Лаборатории Генезис ви дава гаранция за успех и богато съдържание на култури в крайния продукт. Тази закваска представлява бактериални култури, които са концентрирани в млечна среда, лиофилно изсушени и пакетирани в сашета от трислойно фолио. В съставът им влизат селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми с доказани пробиотични свойства. Закваска за кисело мляко бифидо е комбинация на изолирани от природни източници и селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми от видовете Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium complex: B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis. Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.
Начин на приготовление на домашно българско кисело мляко:
1. Подварете 1-5 л прясно мляко.
2. Охладете го до температура, около 45°С (или търпимост на допир), да е топло, но не горещо.
3. Разтворете съдържанието на едно саше в малко мляко, до пълното му хомогенизиране.
4. Изсипете закваската в охладеното мляко, при непрекъснато бъркане.
5. Разсипете млякото в съдове по избор и го завийте добре, за да се запази максимално дълго време топлината му.
6. Оставете млякото неподвижно да се закваси за 8 – 10 часа, без да го тръскате или разклащате.
7. Охладете млякото за няколко часа в хладилник преди консумация.
Закваската за бифидо кисело мляко съдържа селекционирана култура за българско кисело мляко, обогатена с уникален комплекс бифидобактерии. Бифидобактериите са част от естествената интестинална микрофлора на човека и присъстват в организма още от най-ранна възраст. Те преминават стомашната бариера, имплантират се върху чревните стени, потискат развитието на нежеланите видове бактерии, детоксикират организма и активират имунната система. Приемането на медикаменти, стресът и напредването на възрастта водят до снижаване нивото на бифидобактериите, явяват се симптоми на дисбактериоза, храносмилателни проблеми и риск от други заболявания. Консумацията на млечни продукти с активни бифидобактерии и лактобацили е идеалният начин за поддържане баланса на чревната микрофлора.
Съхранение на закваската: Крайната дата на годност зависи от правилното съхранение на продукта.
2 години при температура от 0 до 10°С.
1 година при температура до 20 С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина.
Не се допуска съхранение на отворено саше.
Състав: Не по-малко от 10 на 9-та степен, живи клетки в грам:
Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium complex: B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis.
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.
Опаковка: Кутии с 10 сашета от трислойно фолио.
Производител: Генезис Лаборатории ООД