Зефир в шоколадова глазура 380 гр.
Ванилен зефир, обвит в нежна шоколадова глазура. Произвежда се по класическа рецелтура. В състава му има само натурални ингредиенти.
Зефир се отнася към диетичните продукти, тъй като в състава му няма мазнини. Той се прави на основата на яйчен белтък, захар и натурален сгъстител – пектин. Пектинът стимулира работата на мозъка, спомага за извеждането на холестерола от организма. Спомага за подобряване състоянието на косата, кожата и ноктите.
Технологията на производство на зефир с пектин предвижда няколко основни етапа. Те се контролират постоянно, за да се гарантира високото качество на крайният продукт. Следва да отбележим, че въпреки външното сходство на зефир и маршмелоу, това са различни продукти.
Зефир в шоколадова глазура е не само чудесно, леко, но и полезно лакомство.
- Съдържа лесно усвоими въглехидрати – дават сила и енергия на организма. Да ен забравяме и доброто настроение.
- Белтъчини – яйченият белтък е една от най-пълноценните белтъчини в кулинарията благодарение на наличието на всички незаменими за човека аминокиселини. Характерна особеност е, че той се усвоява по-продължително от млечните или месни белтъчини.
- Фибри – пектинът сам по себе си представлява вид фибри. Спомага за подобряване на храносмилането, активира перисталтиката и предотвратява попадането на излишен холестерол в кръвта.
- Ако в състава си зефирът има добавена лимонена киселина, тя спомага за произвеждането на различни храносмилателни сокове и ферменти.
Произход: KDV Group – Русия