Какаови зърна „Гайо“ не съдържат захар.
Богати са на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини от групите B, C, E, както и други важни съставки. Магнезият може да увеличи алкалността на нашето тяло, което помага съществено при детоксикация. Търсите храна, която да е антиоксидант? Опитайте какаови зърна. Суровите какаови зърна са незаменима храна по време на диети, тъй като спомагат за утоляване на апетита.
Латинското наименование на какаовите зърна е Theobroma cacao, което от гръцки означава „божествена храна“ („Theos“ – Бог и „broma“ – храна). Първите данни за какаови дървета са от преди 4000 години, открити в тропическите гори на Амазонка.
Какаовите зърна са семената на вечнозелено тропическо дърво, известно на човечеството от хилядолетия. Какаовото дърво произхожда от Централна и Южна Америка, и вирее в районите около Екватора.
https://zelen.bg/
Какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, антиоксиданти, витамини от групата B и други важни съставки. Какаовите зърна съдържат триптофан, анандамид, допамин, фенилетиламин и моноаминооксидазни-инхибитори (ензими). Всички те имат положителен ефект върху мозъка като подобряват обмяната и бионаличността на различните невротрансмитери. Препоръчват се при депресия, бъбречни и чернодробни заболявания, астма, намаляват лошия холестерол и риска от сърдечно-съдови болести, укрепват костите, подпомагат работата на панкреаса и поддържат баланса на кръвна захар.
Тези какаови зърна Гайо могат да се използват както за директна консумация, така и за влагане в различни сурови сладкиши, торти или бонбони. Не съдържат ГМО.
Състав: 100% сурови какаови зърна
Произход: Gaillot Chocolate