Кокосово Масло Без Аромат Dragon Superfoods БИО 300 – 1000 мл. Студено пресовано, нерафинирано.
Идеално за кулинарни и козметични цели. Био кокосово масло подходящо за готвене. Устойчиво на висока температура и не съдържа трансмазнини. С кокосово масло за готвене може да задушавате, пържите и печете.
За да се премахне характерният аромат и вкус на кокос, маслото преминава през процес на леко затопляне на пара, с цел да се запазят максимално ценните му хранителни качества. По този начин се отстранява само аромата на маслото, без то да бъде избелвано или рафинирано. Устойчиво е на висока температура, с неутрален вкус, идеално за кулинарни цели. Чудесен избор на мазнина за готвене, печене, пържене и мазане.
Био кокосово масло без аромат е в твърдо състояние под 20°С и се втечнява над 25°С.
Кокосово масло или кокосово олио е продукт, получен от плода на кокосовата палма (Cocos nucifera), разпространена най-вече в тропиците. Получава се от вътрешната месеста част на кокосовия орех, която се нарича копра. Процесът включва настъргване и изсушаване на кокосовото месо, внимателното му пресоване при ниска температура и филтрация. Полученият продукт е висококачествено, нерафинирано, неизбелвано кокосово масло (кокосово олио), което е запазило всичките си полезни качества.
КАК СЕ ИЗПОЛЗВА КОКОСОВО МАСЛО?
Кокосовото масло може да използваш за кулинарни цели – за приготвяне на сурови бонбони, сладкиши, глазури, ястия и печива, добавки към смути, шейк, топли напитки и др. Кокосовото олио подобрява храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини, минерали и аминокиселини. Съдържа средноверижни мастни киселини, стероли, витамин Е и др.
Като супер храна, кокосовото масло е мощен антиоксидант и имуностимулатор, като помага на тялото да се справи с вируси и бактерии. Намалява вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания като високо кръвно налягане, висок холестерол и предотвратява атеросклерозата.
Състав: 100% кокосово масло* без аромат
*био сертифициран продукт
Произход: Нидерландия