Пудинг Микс Рожков Без Глутен БИО Bett’r 200 гр.
Пригответе лесно и бързо вкусен десерт за 1 минута. Нежният карамелено-какаов вкус се дължи на ароматното рожково брашно, а рецептата му е проста и изчистена. Подходящ е дори за малки деца. Не съдържа глутен, млечни продукти и изкуствени овкусители. Сместа не е предварително подсладена, за да можете да изберете какъв подсладител да използвате. Това могат да бъдат кокосова захар, ксилитол, еритритол, сироп от агаве, кокосов нектар, фурми на прах и всичко друго, за което се сетите.
Рожков често се използва като алтернатива на какаото, особено в детската кухня, тъй като не съдържа теобромин, кофеин или фенилетиламин – съставки, които действат възбуждащо на нервната система. Друго негово предимство е ниското съдържание на калории.
Начин на приготвяне: За приготвянето на една порция са ви необходими 1 супена лъжица от сместа, около 150 мл течност (вода, растително или животинско мляко) и подсладител по избор. Сместа се разбърква с около 20-30 мл от течността докато се разтвори напълно. Останалата течност се поставя в тенджера заедно с избраният подсладител и се постава на котлон. Бърка се докато подсладителят се разтвори и се оставя на слаб огън. На тънка струя се добавя разтворената вече смес и се бърка енергично до сгъстяване. Изсипете готивият пудинг в купичка и гарнирайте по желание или го използвайте като крем за приготвянето на домашна торта.
Състав: царевично нишесте*, рожков на прах* (30%), сол.
*от биологично земеделие
Произход: България