Сладко от зелени орехчета VITA 680 гр.
Вкусно и сочно сладко от орехчета, приготвено по домашна рецепта. Целите плодове в желиран сироп са подходящи както за директна консумация, така и за влагане в печива и сладкиши. За приготовлението му се използват само плод и захар, като технологията е щадяща – температурата на варене не превишава +85°С.
Сладкото се приготвя от зелени плодове, достигнали стадий на млечна зрялост, тъй като в тях се съдържат много полезни вещества – витамини А, В1, В2, В5, В6, В9, С, Е, К, Н и РР, бета-каротен. Смолисти веществам гликозиди и алкалоиди, в които има много йод, който е необходим за нормалната работа на щитовидната жлеза. Присъстват също така и минералните вещества калий, калций, магнезий, цинк, селен, мед, манган, желязо, фосфор и натрий, както и дъбилни вещества и Омега-3 мастни киселини.
Чаша чай с това сладко помага при авитаминоза, укрепва имунитета и помага при различни здравословни проблеми. Действа добре при простудни заболявания и има успокояващо действие, както и помага при безсъние. Изчиства черният дроб от натрупани токсини и подобрява работата на кръвоносната система,оказва положително влияние при хипертония. Бори се с лошия холестерол. Подобрява работата на мозъка, повишава концентрацията и подобрява паметта.
Орехите са източник на висококласни белтъчини и полезни растителни мазнини, незаменим продукт за всички, които по една или друга причина не консумират месо. Употребата на орехи понижава вероятността от развитие на склероза в напреднала възраст. Поради това се препоръчва ежедневна консумация поне на няколко за предпочитане сурови орехови ядки. С това се регулират и нивата на кръвна захар. Тази уникална ядка е известна и със свооите общоукрепващи, бактерицидни, противовъзпалителни и ранозазсравяващи свойства. Маслото, което се съдържа в тях, спомага при борбата с екземи, псориазис и варикозно разширени вени.
Средно на 100 гр сладко от зелени орехчета се падат:
- 248 ккал;
- Белтъчини 0,0 гр;
- Мазнини 0,0 гр;
- Въглехидрати 62,0 гр.