Холандски вафли Яшкино 290 гр – различни видове.
В разновидност с пълнеж карамел или варено кондензирано мляко (вареная сгущенка).
Холандски вафли са оригинални сладки „сандвичи“, които представляват две тънки кръгли вафли, слепени с мек пълнеж от карамел/варено кондензирано мляко. Те се разчупват много леко, но за разлика от традиционните, те не са хрупкави. Холандските вафли се приготвят по уникална рецепта в специални „гофретници“, след което се намазват със сироп и други сладки пълнежи. Именно заради това те попиват много добре своят пълнеж и придобиват своя нежен вкус и особена текстура. Опаковани са в пластмасов контейнер и мека опаков,а предпазващи ги от деформация по време на транспортиране.
Много държави могат да се похвалят с национални рецепти за оригинални и вкусни вафли. Но за ценителите на това лакомство две от най-известните им разновидности са станали еталонни – виенските и белгийските вафли.
Историята на виенските вафли е тясно свързана с името на австрийския сладкар Йозеф Маннер. Особеността на този вид вафли е в тяхното приготвяне, което позволява да се получи пореста и лека структура. Може да се добавят различни солени или сладки пълнежи. Именно пълнежът е това, което отличава виенските вафли от техните белгийски събратя – последните се приготвят без вътрешна прослойка. Класическата им форма е правоъгълна и се поднасят горещи/топли.
Белгия се смята за прародината на вафлите, като предположително те са се приготвяли още през XII-XIII век. Световно признание и популярност обаче те получават едва в средата на XX век. Белгийските вафли биват две основни разновидности – от районите на Брюксе и Лиеж. Лиежските са с кръгла форма и по-плътна структура, напомняща бисквити и образуват хрупкава карамелена коричка. Сервират се както топли, така и студени. Брюкселските вафли са по-известни и популярни. Те не са толкова сладки и имат по-спокоен вкус. Имат нежна и въздушна текстура и винаги са с правоъгълна форма. Имат апетитна златиста, но не твърда коричка. Сервират се топли.
Произход: КДВ Групп,Русия