Шоколад „Гайо“ Jazz е със 70% съдържание на какао и е създаден специално за ценителите на това незаменимо удоволствие.
В него са вложени най-фините сортове какаови зърна, които са внимателно изпечени. Смляни са на каменна мелница и получената какаова маса е узряла, преди да бъде излята ръчно във формите за шоколад. Гайо „Jazz“ не съдържа соев лецитин, глутен, животински продукти, ГМО.
За създаването на всеки „Гайо“ шоколад са необходми три седмици. В него не са прибавяни лецитини или други излишни мазнини. Съдържа само какаова маса, какаово масло и нерафинирана захар. Този шоколад може да се използва и за направата на различни домашни бонбони и сладкиши, със сушени плодове, ядки и други любими добавки.
Това е единственият истински шоколад на пазара, който се създава с голямо внимание и любов.
Употребата на какаото спомага стабилизирането на кръвното налягане и подобрява работата на кръвоносните съдове. Алкалоидът теобромин, който се съдържа в него стомулира сърдечно-съдовата дейност и подобрява състоянието на бронхите. Японски учени твърдят, че са открили още едно полезно свойство – употребата на какао препятства развитието на кариеси. Звучи чудесно, нали?
Състав: 70% Какаови зърна произход Венецуела, какаово масло и нерафинирана захар.
Произход: Gaillot Chocolate