Юфка от Спелта Крамас 200 гр.
Домашната юфка от спелта е една бързо смилаема храна, съдържаща много хранителни вещества, от които се нуждае човешкия организъм. Едно от важните предимства на спелтата е, че поради древния си, див, произход няма необходимост от допълнително третиране с химикали по време на своя разтеж. Тя е житна култура, която човечеството използва от векове. Това прави продуктите със спелта желани и все повече използвани в храненето на съвременния човек. Спелтата е позната на човечеството от най-дълбока древност и основна храна в Близкия изток и Европа. Тя съчетава в себе си редица предимства на пълноценното хранене.
Спелта, наричана още динкел, е вид древна пшеница. Тя е една от основните храни от средновековието насам. Има по-висок процент протеини, в сравнение с пшеницата. Спелтата съдържа и 2 пъти повече витамин А, В, влакнини, фосфор, минерали. Съдържа глутен, но той е по-различен от този на обикновената пшеница.
Зърнената култура спелта се цени не само защото е избегнала вниманието на цивилизацията и усъвършенстването от страна на агрономите. Особен и уникален е съставът и. В 100 гр от термично необработена спелта се съдържат 10,7 гр фибри, почти 15 гр белтъчини. 2,4 гр мазнини и близо 59 грама въглехидрати. Предлагаме нов вид продукт – домашна юфка от спелта, чиито полезни свойства и приятен специфичен аромат ще обогатят набора от любими храни във Вашата кухня.
Състав: брашно от спелта, вода, сол. Съдържа глутен.
Произход: Крамас, България