Репейно масло: маски за коса I

Репейното масло е чудесен източник на витамини и минерали – от това изключително много се нуждаят нашите коса, кожа, мигли и нокти. Репейното масло е много подходящо за подхранването на всички тях и при редовно използване резултатите няма да закъснеят.  Ако трябва да сме по-детайлни, репейното масло спомага за възстановяване на пълноценния обмен на веществата, а също така и усилва капилярното кръвообращение в областта на окосмената част на главата. По този начин значително се укрепват космените кутикули и максимално се ускорява естественият растеж на косата. Освен това с негова помощ може не само да се предотврати, но и да се преустанови прогресиращият косопад.  В частност приложението на репейно масло в грижата за косата осигурява необходимото подхранване на корените на косата и кожата на главата, благодарение на което се отстранява осезаемата сухота и сърбеж на главата, изчезва и сухият пърхот. От всичко горепосочено може да направим следният извод: репейното масло се препоръчва особено при:
  • слаб и бавен растеж на косата
  • обилен косопад, включително оплешивяване
  • слаба, тънка и увредена коса, например след боядисване, химическо къдрене или друга причина, поради която косата е изгубила блясъка си, станала е чуплива, накъсана и са се появили цъфтежи
  • при повишена сухота на кожата на главата, сърбеж и пърхот
Като цяло натуралните масла са изключително полезен продукт за красотата и здравето на косата. Така например всеизвестното арганово масло спомага за цялостното подобряване на състояниетона косата, както и помага да се предотврати накъсването и.  Съществуват много и най-различни маски за коса – репейното масло подхранва чудесно както сухата, така и нормалната коса. В подходящото съотношение и умерена доза, репейно масло е удачно да се използва дори и за склонна към омазняване коса. 

Репейно масло за растеж на косата: 

Смесете 1/2 ч.л. ефирно масло от босилек, лавандула и розмарин. 5 капки от получената смес, заедно с 1 с.л. гел алое вера се добавят към 1 с.л. топло репейно масло. Така приготвената смес се втрива в косата и кожата на главата и се оставя за няколко часа, след което се измива с шампоан. Тази маска спомага за предотвратяването на косопад, стимулира растежа на косата и помага да се справите с проблеми като пърхот. 

Маска с репейно масло и жълтък:

За подсилване на лечебния ефект се добавя жълтък. Той се прибавя към топло репейно масло, всичко се разбърква много добре до получаването на еднородна смес. Нанася се с масажни движения на кожата на главата и по цялата дължина на косата. След това косата се обвива в наелон и се завива с кърпа. След час маската се отмива с шампоан.    Други маски с репейно масло очаквайте в част II.

Вашият коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.